Σε ένα μαγευτικό τοπίο με πεύκα και πολλά άλλα δέντρα, πάνω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στους πρόποδες του βουνού Ρότσου, όπου στην κορυφή του βρίσκεται το πανέμορφο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία και το Σημείο Θεάς, δημιουργήθηκε ο Εκδρομικός Χώρος των Αγριδιών.

Η Ιστορία του Εκδρομικού Χώρου

Το 2000 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποδήμων Αγριδιωτών και σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριδιών, αλλά και μετά από μελέτη, σχεδιασμό και κατασκευή από το Τμήμα Δασών και χρηματοδότηση από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, το Σύνδεσμο Αποδήμων Αγριδιών και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριδιών, δημιουργήθηκε, μέσα σε περιουσία του Τμήματος Δασών, αυτός ο καταπληκτικός Εκδρομικός Χώρος .

Το 2011, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριδιών προχώρησε στην ολοκλήρωση έργων διαμόρφωσης και εξωραϊσμού του Εκδρομικού Χώρου. Έτσι, από το 2011, ο Εκδρομικός Χώρος Αγριδιών αναβαθμίστηκε και αποτελεί σήμερα ιδανικό χώρο, για φαγητό, ξεκούραση και αναψυχή.

Η αναβάθμιση και η επέκταση του Εκδρομικού Χώρου που έγιναν το 2011, συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013, Μέτρο 2.6 - Καθεστώς 2.6: Μη παραγωγικές επενδύσεις στο 100%.

Το συνολικό κόστος για την αναβάθμιση και την επέκταση του Εκδρομικού Χώρου ανέρχεται στο ποσό των 70,000 ευρώ.

Περιήγηση στον Εκδρομικό Χώρο

Ο επισκέπτης κατά την περιήγησή του στον Εκδρομικό Χώρο, θα θαυμάσει την ομορφιά της φύσης με τα υπέροχα χρώματα και αρώματά της.  Ταυτόχρονα, θα συναντήσει ένα τεχνητό ρυάκι, ένα μικρό καταρράκτη, πέτρινες βρύσες, παιδική χαρά αλλά και ένα συναρπαστικό αμφιθέατρο. Επιπρόσθετα, λόγω της σύνδεσης του Εκδρομικού χώρου με το Σημείο Θέας, έχει την ευκαιρία να αγναντέψει τη γύρω περιοχή μέχρι και τον Κόλπο του Ακρωτηρίου στη Λεμεσό.

Στην παιδική χαρά του Εκδρομικού Χώρου, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν και να χαρούν το παιχνίδι τους. Στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του, το οποίο είναι το μοναδικό στην περιοχή και ίσως από τα λίγα που υπάρχουν στην Κύπρο, μπορούν να φιλοξενηθούν θέατρα και εκδηλώσεις με 250 θεατές.

Ο Εκδρομικός Χώρος διαθέτει επίσης ξύλινα τραπέζια, ψησταριά, πόσιμο νερό και αποχωρητήρια, μ’ άλλα λόγια όλες τις διευκολύνσεις για ημερήσια εκδρομή, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 επισκέπτες.

Κανόνες συμπεριφοράς επισκεπτών

Οι επισκέπτες του Εκδρομικού Χώρου πρέπει να ακολουθούν τους κάτωθι κανόνες συμπεριφοράς:

Για να δείτε το σχετικό φυλλάδιο, πατήστε εδώ

Πηγές:

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριδιών

Ιστοσελίδα Κοινοτικού Συμβουλίου Αγριδιών: www.agridia.org